Saksalainen Helloween on kiistatta Karjurock 2014-festivaalin pääesiintyjä. Jo vuonna 1984 perustettu yhtye on levyttänyt kokoelma- ja live-levyjen lisäksi peräti 14 studioalbumia.

Viime vuonna julkaistun ”Straight Out of Hell”-albuminsa myötä Helloween esiintyi Suomessa kolmesti; Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Lisäksi yhtye esiintyi Kuopion Rockcock-festivaaleilla elokuussa. Tähän mennessä siis vain maamme suurkaupungeissa käynyt yhtye on yksi Karjurock-festivaalien historian kovimmista, ellei jopa kovin kiinnitys.

       

       


Anna Abreu ponnisti suomalaisen musiikkitaivaan tähtikartalle vuoden 2007 ”Idols”-ohjelmasta. Idolsin jälkeen Abreu on nostanut itsensä maamme artistien eturiviin ja julkaissut jo neljä pitkäsoittoa sekä yhden ”Greatest Hits”-kokoelmalevyn. Repertuaarista löytyy hittejä toisensa perään kuten esimerkiksi kappaleet ”End of Love”, ”Vinegar”, “Stereo”, “Hysteria”, ”Music Everywhere” ja ”Ivory Tower”.

Anna Abreu nähtiin myös Nelosen ”Vain elämää”-ohjelman toisella tuotantokaudella. Ohjelmassa Annan esittämät Neljän Ruusun ”Poplaulajan Vapaapäivä” ja Jukka Pojan ”Kylmästä Lämpimään” ovat soineet radioaalloilla tiuhaan.

       
 Karjurockin kestoviihdyttäjiin lukeutuva Dinturist viihdyttää festivaalikansaa yli kahdentoista vuoden kokemuksella. Bilebändiksi tituleerattu orkesteri tarjoaa tiukan läpileikkauksen tanssittavista pop-musiikin klassikoista ja helmistä -80 luvulta aina nykypäivään saakka. Yhtye onkin jalostanut käyttöönsä niin Eros Ramazzottia, Abbaa kuin Britney Spearsiakin.

 
Hiphop-artisti, tuottaja, Rähinä Records levy-yhtiön toimitusjohtaja, Voice of Finland-tuomari ja paljon muuta. Elastinen on yksi suomalaisen hiphop-musiikin uranuurtajia, sillä hänet muistetaan alun perin räp-duo Fintelligensin toisena jäsenenä. Fintelligensin voidaan sanoa olleen ensimmäinen vakavasti otettava kotimainen rap-artisti.

Nykyään Elastinen toimii pääasiassa sooloartistina ja hänen neljästä soolopitkäsoitostaan voi poimia tunnettuja kappaleita kuten ”Anna Soida”, ”Loppuviikko” ja ”Iisii”.

Elastisen tuorein ”Joka Päivä Koko Päivä” -albumi julkaistiin huhtikuussa 2013.

         
Suomalaisen rock-maailman legenda Freeman tunnetaan hiteistään kuten “Ajetaan Tandemilla”, “Osuuskaupan Jane” ja “Kaksi lensi yli käenpesän”.  Jimmy Cola taas on Jussi Mikkolan luotsaama bilekone, joka muuntuu tilaisuuden mukaan yhden miehen ja satojen biisien ihmisjukeboxista tarvittaessa aina kymmenmiehiseksi isojen estradien superyhtyeeksi ja sen yli - torvisektioineen ja taustalaulajineen. Näiden kahden yhteissetti ei jätä yhtään kuulijaa kylmäksi!

      

 


Aiemmin Jare & Ville Gallena tunnettu kaksikko on Suomen rap-kartaston yksi kuumimmista nimistä. JVG nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuonna 2011 julkaistulla ja saman vuonna vuoden kesäbiisiksi valitulla ”Häissä”-kappaleella. Kyseinen kappale valloitti ykkössijat niin Suomen virallisella singlelistalla sekä  lataus- ja Finnish Dance Chart-listoilla. Esikoisalbumi ”Mustaa Kultaa” myi samaisena vuonna rikki vielä kultalevyrajan.

JVG:n kolmas pitkäsoitto ”Voitolla Yöhön” ilmestyi helmikuussa 2014, ja nousi kahden edeltäjänsä tavoin albumilistan piikkipaikalle. Duon tunnetuimpia kappaleita ovat edellä mainitun ”Häissä”-kappaleen lisäksi muun muassa ”Gran Turismo”, ”Huominen On Huomenna” ja viimeisimmän albumin nimikkobiisi ”Voitolla Yöhön”.

 
Leidi isolla L-kirjaimella saapuu viihdyttämään Karjurockin yleisöä jo kolmantena kesänä peräkkäin. Tämä kertoo siitä, että Koivuniemi viihtyy Nopperlan maisemissa siinä missä Nopperlan yleisö rakastaa Paula Koivuniemeä.

Koivuniemi on ollut suomalaisten kestosuosikki aina 1960-luvulta alkaen eikä suosio ole tähän päivään mennessä hiipunut, päinvastoin tänä päivänä hän on rockimpi kuin koskaan. Paula Koivuniemen 24 studioalbumin diskografia takaa, että hittejä riittäisi useampaankin keikkaan. Suomalaisten musiikinkuuntelijoiden korvien väliin iskostuneet hittikappaleet kuten ”Aikuinen Nainen”, ”Kun kuuntelen Tomppaa” ja ”Sata Kesää, Tuhat Yötä” saavat takuuvarmasti kaikki suomalaiset kesäleidit ja raavaimmatkin urokset yhtymään yhteislauluun.

     
Kahden suomalaisen viihdemaailman konkarin, Ressu Redfordin ja Neon2:sta tutun Jussi Rainion loputon lista hittitarjontaa ja mukaansatempaavaa menoa villitsee tänä kesänä Karju-kansaa laidasta laitaan, aina äidistä tyttäreen ja vauvasta vaariin.

Takuuvarma yleisöä huudattava keikka kajauttaa ilmoille kaksikon tutut hitit kolmelta eri vuosikymmeneltä, klassikoita kasari- ja ysäritunnelmista tämän päivän hitteihin. Ressun ja Jussin kappaleet kuten ”Prinsessa”, ”All The Best Girls”, ”Älä mee”, ”Polku” ja ”Kemiaa” ovat varmasti tuttuja kaikille kotimaisen musiikin ystäville.

   Maailmanlaajuisesti peräti 2,5 miljoonaa äänitettä myynyt, kotimainen voimametallin uranuurtaja Startovarius viihdyttää tänä kesänä Karjurockissa raskaamman rockin ystäviä. Timo Kotipellon luotsaama yhtye on julkaissut vuonna 1982 startanneen pitkän uransa aikana jo 15 studioalbumia sekä useita live- ja kokoelmalevyjä. Viimeisin albumi julkaistiin viime vuonna ja se kantaa nimeä ”Nemesis”.

       Suvi Teräsniska on tämän hetkisen suomalaisen musiikkitaivaan rakastetuin naisartisti. Suvi voitti ”Täydellinen Elämä” -kappaleellaan viime lokakuussa Syksyn Sävelen. Tammikuussa kappale palkittiin Iskelmä-gaalassa vuoden iskelmänä. Vuosi 2013 tarjoili muutenkin Suville huikeaa menestystä, sillä hän julkaisi kaksi pitkäsoittoa - Yö-tribuuttilevyn ”Hän Tanssi Kanssa Enkeleiden” sekä studioalbumin ”Pohjantuuli”. Molemmat levyt nousivat suoraan Suomen virallisen albumilistan kärkisijalle, ja Suvi on kaikkien aikojen kahdeksas suomalainen artisti, joka on saman vuoden aikana noussut kahdella levyllä albumilistan ykköseksi.

Yhteensä hänen levyjään on myyty yli 300 000 kappaletta. Suvi Teräsniskan kappaleiden radiosoitto on ollut niin kovaa, että keikka tarjoaa tuttuja kappaleita varmasti jokaisella paikallaolijalle.

   Huimaa energiaa, kuumaa tanssipoppista ja tiukkaa rock-riffittelyä samassa paketissa. Musiikkityylikseen bändi määrittelee ”prunkin” mikä tarjoaa The 5th of Aprilille musiikillista vapautta ja mahdollisuuden luoda musiikkia ilman kategorointia ja genrerajoja. Hitlantis-bändikilpailun sekä Turku Bandstand 2011-kisan juhlavuoden voittojen jälkeen The 5th of Aprilista tuli keulakuva nyt jo kansalliseksi kasvaneeseen Turku Rock Academy–hankkeeseen. Bändin ensisinglet kantavat nimiä 'Another One' ja 'Sex On The Beach'.

Vuonna 1982 perustettu porilaislähtöinen Yö kuuluu suomalaiseen sielunmaisemaan siinä missä sauna ja kuulaat kesäillat. Yö on saavuttanut käytännössä kaiken mitä suomalaisessa musiikkimaailmassa on mahdollista saavuttaa.

Yli 30-vuotisen historiansa, kulta- ja platinalevyjensä, kymmenien hittikappaleidensa sekä tuhansien keikkojensa ansiosta Yö takaa takuuvarmasti tunnelmallisen ja muistoja herättävän keikkasetin. Kukapa ei heittäytyisi tunteidensa valtaan kuullessaan kappaleita kuten ”Tia-Maria”, ”Vie Mut Minne Vaan”, ”Pettävällä jäällä” tai ”Rakkaus On Lumivalkoinen".

   


TEKOALTAAN RANNALLA SUNNUNTAINA FESTARIKANSAA LAULATTAA:

Mikko Alatalo

 

PIKKULAVALLA VIIKONLOPUN AIKANA ESIINTYVÄT:

Aamuyön Sirkus

Array

Dr.Doctor

Hangman's VooDoo

Kai Merilä Rock'n Cover Band

Mursusikari

Nitroforce 9

Overnight Sensation

Snake Bait

Soulless Soul

Stone Monolith

JailbreakKIVIKYLÄN VIP-ALUEELLA ESIINTYY:

Kalle & Sussu

Jaa:  Add to Facebook Tweet This

UUTISET