W.A.S.P

Vuodesta 1982 mainetta niittänyt W.A.S.P on väkivahva Yhdysvaltalainen heavy metal -yhtye, joka ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Blackie Lawlessin johtama bändi on ehtinyt julkaisemaan 14 studioalbumia, joista viimeisin on julkaistu 2009.  Viime vuosina ahkerasti keikkaillut W.A.S.P on näyttänyt mahtipontisuutensa ympäri maailman,  joten tätä lyriikoillaan 1980-luvulla paheksuntaa aiheuttanutta nelikkoa kannattaa tulla todistamaan Karjurockiin!

URIAH HEEP

Uriah Heep on Karjurock-historian yksi legendaarisimmista yhtyeistä, sillä nämä progressiivista hard rockia soittavat mestarit ovat tehneet musiikkia vuodesta 1969.  Peräti 24. studioalbuminsa ”Outsider” kesäkuussa 2014 julkaissut yhtye on luonut maailmaan muun muassa sellaiset legendaariset teokset kuin: Easy Livin' ja Lady In Black. Yli 40 vuotta yhtäjaksoisesti vaikuttaneen Uriah Heepin edelleen erittäin energisen kokoonpanon voi helposti sanoa olevan yksi heavy rockin tärkeimpiä pioneerejä.

HAPPORADIO

Suomalaista rock-musiikkia soittava Happoradio on suomalaisen uuden aallon rockmusiikin aatelia. Aki Tykin johtama kokoonpano julkaisi ensimmäisen albuminsa 2003, ja viimeisin studiojulkaisu ”Elefantti” julkaistiin 2014. Yhtyeen kestoradiohitti ”Che Guevara” ja lähes jokaisten juhlien viimeinen hidas ”Puhu äänellä jonka kuulen” ovat Happoradion tunnetuimmat kappaleet, mutta yhtyeen kaikki kuusi studioalbumia ovat niittäneet mainetta Suomen virallisella albumilistalla.

JENNI VARTIAINEN

Alunperin suomalaisen pop-musiikin tähtitaivaalle Popstars-ohjelman kautta Gimmel-yhtyeessä vaikuttanut Jenni Vartiainen on yksi Suomen tunnetuimmista naisartisteita, ellei tunnetuin. Hänen ensimmäinen soolojulkaisunsa, vuonna 2007 julkaistu ”Ihmisten edessä”, on jättimenestys. Lähes jokainen Vartiaisen kolmelta studioalbumilta löytyvä laulu on ollut laajamittaisessa radiosoitossa, jonka lisäksi Vartiaisen menestyksestä kertoo hänen yhteensä yhdeksän Emma-palkintoaan. Vartiainen oli myös mukana Vain Elämää -ohjelmassa viime vuonna.

MATTI JA TEPPO

Kaikkien suomalaisten tuntema tehoduo Matti ja Teppo ovat suomalaisen iskelmätaivaan kaksinoikeutetut valtiaat. 31:stä julkaistusta studioalbumista lähes kaikki ovat myyneet kultaa.  Kuka voisi unohtaa legendaarisia lauluja kuten ”Mä joka päivä töitä teen” tai ”Kaiken takana on nainen” nämä ja lukemattomat muut hittibiisit ovatkin siivittäneet Matin ja Tepon kaikkien aikojen toiseksi parhaiten Suomessa myyneeksi artistiksi ja Karjurockin tämän vuoden iskelmäkattauksen suurlähettiläiksi!

NELJÄ RUUSUA

Ilkka Alangon johtama Neljä Ruusua on ollut kirkas kestotähti suomalaisen pop-musiikin taivaalla aina 1990-luvulta lähtien. Heidän hittibiisejä pursuavan repertuaarinsa on takuuvarmasti mukaansatempaava. 14. studioalbuminsa ”Sininen Sunnuntai” helmikuussa 2015 julkaiseva Neljä Ruusua polkaisee käyntiin mittavan kiertueen, joka pysähtyy myös Karjurockissa!

Yhtyeen kärkihahmo Ilkka Alanko on vuosien saatossa nähty niin Kuorosota- kuin Vain Elämä -ohjelmissakin.

JUJU

Kantaaottava ja avoin rap-artisti Juju on vuodesta 2000 aktiivisesti keikkaillut artisti, joka on tehnyt neljän oman albuminsa kanssa vakuuttavaa jälkeä Suomessa. Reggaeta, elektronista musiikkia ja perinteistä räp-musiikkia yhdistelevän Jujun lyriikat pyörivät vahvasti yhteiskuntakriittisten ja kantaaottavien teemojen ympärillä, mutta useissa kappaleissa pyritään myös samaistuttavuuteen. Jujun musiikkivideot ”Huuda” ja ”Vapaana” ovat keränneet Youtubessa miljoonia katselukertoja

NOPSAJALKA

Reggae-artisti Nopsajalka otti suurimman askeleen urallaan vuonna 2011 Junon ja Jonas W. Karlssonin kanssa perustamansa Elokuu-yhtyeen myötä. Jo 1990-luvulla Soul Captain Bandissa ja myöhemmin Jukka Pojan kanssa Kapteeni Ä-ni -yhtyeissä vaikuttanut Nopsajalka julkaisi sooloalbuminsa ”Sun” maaliskuussa 2014, ja toinen sooloalbumi ”Mun” on parhaillaan työn alla. Nopsajalan yksi suurimmista radiohiteistä ”Lupaan olla” on ollut alkuvuoden 2015 soitetuimpia kappaleita.

PÄÄ KII

Perinteisempää punkkia Karjurockissa edustaa Pää Kii, joka on vuonna 2012 perustettu varsin lyhyessä ajassa suuren suosion niittänyt kokoonpano. Niin musiikkilehdet Soundi ja Rumba kuin musiikkigaalat Emma ja Femmakin ovat palkinneet tämän bändin erinäisin ylistyksin. Yhtye on oman tuotantonsa lisäksi osoittanut muokkautuvuuttaan tekemällä yhteistyötä muiden tyylilajien edustajien, kuten räppäri Heikki Kuulan kanssa.

REDRAMA

Räppäri-tuottaja Redrama on suomalaisen englanninkielisen räpin ehdottomia ykkösnimiä, ja voittikin englanninkielisen räpin Suomen mestaruuden vuonna 2001. Hän on tehnyt läpi 2000-luvun musiikkia Suomessa, mutta hän saavutti todellisen nousukiidon neljännen studioalbuminsa myötä, jonka singlelohkaisu ”Clouds” ylitti tuplaplatinarajan. Soolouransa lisäksi Redrama on tehnyt yhteistyötä muun muassa Palefacen kanssa yhtyeessä Ricky-Tick Big Band & Julkinen sana -orkesterissa.

Redrama toimi The Voice of Finland -sarjan neljännellä tuotantokaudella yhtenä sarjan tähtivalmentajista.

ROBIN

Vuonna 1998 syntynyt Robin syöksyi Suomen eturivin pop-artisteihin lähes yhdessä yössä, kun vuonna 2012 julkaistu ”Frontside Ollie” levisi sosiaalisessa mediassa ja saavutti parissa päivässä yli miljoona katsomiskertaa. Kahden vuoden aikana neljä studioalbumia ja yhden remix-albumin julkaissut Robin on jo erittäin tuttu ääni radiosta, eikä nuorukaisen lauluja kuten ”Puuttuva Palanen”,”Boom Kah”, tai ”Parasta just nyt” voi olla kuulematta missä ikinä kulkeekin.

Robin on kaikkien aikojen nuorin yli 100 000 albumia myynyt artisti Suomessa, ja ennen 2012-vuoden loppua Robinista oli kirjoitettu kirja, julkaistu fanilehti ja tuotettu dokumenttielokuva.

TEFLON BROTHERS

Teflon Brothers on järisyttävän energinen suomalainen räp-yhtye, joka pistää Karjurockin pomppimaan! Teflon Brothersien neljä julkaistua levyä ovat sisältäneet paljon radiosinkkuja, joista uusin, ”Pämppää” on varmasti kaikille radiota kuunteleville tuttu. Tämän porukan biisejä on ollut niin virallisina jääkiekon mm-kisabiiseinä kuin vuoden kesäbiiseinäkin. Teflon Brothers tarjoilee omaleimaisen ja tehokkaan energiapakkauksen räp-musiikkia maailman kovimmille maalaisfestareille!

MAIJA VILKKUMAA

Kestomenestyjä Maija Vilkkumaa tulee tahdittamaan Karjurock-yleisöä omantakeisella pop rock-tyylillään, mikä on viihdyttänyt suomalaisia jo vuodesta 1999. Hittibiisit kuten ”Satumaa-tango”, ”Ingalsin Laura” ja ”Ei” ovat mukana laulettavia, takuuvarmoja tanssittajia. Vilkkumaa on pitänyt viime vuodet taukoa soolouraltaan, mutta on nyt tehnyt paluun sooloartistina. Hän on kertonut aikovansa julkaista uuden levyn tänä vuonna!

 

Promoottori
Robert Sainio
040-595 9581

Markkinointi
Jyrki Vuoriaho
050-555 5425

Tiedottaja/markkinointi
Mia Pöyhönen
050-381 9024

Ravintolapäällikkö
Jani Humelin
040-684 2056

South Festivals Oy
Nopperlantie 1
23450 Lokalahti
info@karjurock.fi


Sähköpostiosoitteet muotoa: etunimi.sukunimi@karjurock.fi